mandag den 28. maj 2012

Hvad er mobil læring?

Mobil læring  eller m-læring handler om at bruge mobiltelefonen eller andre små håndholdte enheder til at lære med.

En simpel definition kunne være:

"at udnytte håndholdte enheder, trådløse netværk og mobiltelefoni til at lette, støtte, forbedre og udvide rækkevidden af ​​undervisning og læring." (definition fra MoLe-net projektet, egen oversættelse)

Overvejer man det lidt dybere, er dog ikke så meget mobilerne som sådan, det handler om, men mere de muligheder, der ligger i, at man kan komme omkring med mobilerne og gøre ting i forhold til de fysiske og sociale omgivelser.

"Erkendelsesprocesser (både personlige og offentlige), som opstår imellem mennesker og interaktive teknologier gennem udforskning og samtale og som forløber på tværs af forskellige sammenhænge" (Sharples, M., et al, 2007, egen oversættelse)

Begge de to ovenstående definitioner er hentet fra JISC Nets Mobile Learning Infokit, som rummer en rigtig god introduktion til mobil læring.

Mobile Learning infokit / What is mobile learning?

ADL har en anden fin introduktion med en del supplerende vinkler på forklaringen.

Basics - Mobile Learning Handbook

Endelig er her en video (på engelsk) som viser nogle praktiske anvendelser af mobilen i undervisningen. Eksemplet handler om engelskundervisning, men aktiviteterne kan umiddelbart tilpasses til andre fagområder, som du også kan se under eksempler.

 

Du kan også læse om mobil læring på den engelske udgave af wikipedia:
MLearning - Wikipedia, the free encyclopedia:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar