tirsdag den 3. april 2012

Mobil-fotos som grundlag for evaluering

Elever fra et introhold på levnedsmiddel-linjen på Svendborg Erhvervsskole har dokumenteret deres arbejds- og læringsproces med fotos og anvendt den internetbaserede foto-delingstjeneste Flickr som fælles platform for efterfølgende evaluering.

Eleverne oplevede, at anvendelsen af fotos gav et godt grundlag for en efterfølgende diskussion om de præsterede resultater.

Anvendelsen af billed-dokumentation har givet et langt bedre grundlag for:
  • evaluering 
  • refleksion 
  • dokumentation af elevernes resultater 
Se et eksempel på en levnesmiddel-elevs dokumentation af et læringsforløb: juannabager's Photostream:

Med en mobil med adgang til internettet kan den lærende tage billedet og dele det og en tilhørende tekst skrevet på mobilen på flickr (eller en anden web 2.0 fildelingstjeneste) med ganske få tryk. flickr og de fleste andre tjeneste tilbyder også apps, som gør det endnu lettere at dele fotos og video.

Med ældre mobiler må man først overføre billederne til computeren ved hjælp af kabel eller bluetooth og så dele dem til internettet herfra. Se en vejledning i at overføre billeder fra mobilen til computeren. I så fald er det underordnet om billederne tages med mobil eller kamera - effekten er den samme.

Billederne behøver ikke nødvendigvis opbevares på internettet. De kan også printes ud og danne grundlag for en diskussion i klasseværelset uden yderligere inddragelse af IKT.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar