onsdag den 25. april 2012

"Live" input via SMS

Der findes flere gratis værktøjer på internettet, som gør det nemt at lave afstemninger og indsamle tekst-input via SMS. Det foregår på samme måde, som man kender det fra forskellige talent-shows på TV. Resultatet af afstemningen vises på afstemningens side på internettet.

Ved hjælp af værktøjerne kan man indsamle input fra de lærende og f.eks. lade holdet diskutere afstemningens resultat. Man kan også bruge metoden til at spore deltagerne ind på undervisningens tema før undervisningen og evaluere eller samle op efter undervisningen.

Metoden kan både bruges til "bløde" emner, som fordrer refleksion og lægger op til diskussion, og hvor der ikke er givet rigtige og forkerte svar, og "hårde" emner, hvor der findes et korrekt svar, som de lærende i den efterfølgende diskussion må ræsonnere sig frem til.

Værktøjerne tillader som regel både afstemninger af quiz-typen, hvor svar-mulighederne er givet på forhånd (f.eks. SMS "JA" eller "Nej" til mobilnr. 1215) og fritekst-spørgsmål , hvor der sms'es en fri tekst (f.eks. Send dit svar som SMS til 1215).

Afstemningerne er engagerende for de lærende og en god måde at "tage temperaturen" på klassen for underviseren.

Der findes en rigtig god vejledning om brug af afstemninger på kurser for voksne på side 70-73 i Jennifer Parkers  Mobile Learning Toolkit (gå lidt ned på siden for at finde dokumentet). Der er overvejelser om spørgsmålstyper og brugsscenarier og en trin-for trin vejledning i brug af afstemningerne.

Læs om brug af afstemninger i klasseværelset:
eVidenCenters blog: Mobiltelefonen som deltageraktiverende middel i undervisningen

Se et e-læringsmodul om brugen af afstemninger i matematikundervisningen i folkeskolen.
Mobilafstemninger og deltageraktivering i matematik

Ingen kommentarer:

Send en kommentar